Gör det själv med våra anpassade mallar för Säkra anteckningar

Idag introducerar vi ett nytt sätt att anpassa din LastPass-upplevelse: anpassade mallar för Säkra anteckningar! Nu kan du skapa dina egna anpassade mallar i Säkra anteckningar med flera olika typer av fält. Du kan ordna dem precis som du vill ha dem och lägga till så många eller så få fält du behöver.

Säkra anteckningar har länge varit ett praktiskt sätt att lagra all information som du behöver i vardagen, både på nätet och i andra sammanhang. Kreditkortsnummer, körkort och försäkringskort, för att inte nämna en kopia av ditt pass eller dina Wi-Fi-lösenord. All information som du bär med dig i en plånbok, i handväskan eller nedklottrat på en post it-lapp kan säkerhetskopieras och skyddas med Säkra anteckningar i ditt LastPass-valv. På arbetsplatsen kan du använda Säkra anteckningar för att lagra SSH-nycklar, inloggningsuppgifter till databaser och servrar med mera.

Nu kan du ta det ett steg längre än de färdiga mallarna för Säkra anteckningar genom att lägga till dina egna mallar – möjligheterna är oändliga.

Hur du skapar en ny mall

Det går snabbt och enkelt att lägga till en ny mall. Börja med att öppna ditt LastPass-valv och klicka sedan på knappen Lägg till säker anteckning i fliken Säkra anteckningar. I listrutan ”Anteckningstyp” (Note Type) bläddrar du ner till alternativet ”Lägg till anpassad mall” (Add Custom Template) och väljer det.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.20 AM

Som ett exempel kan vi skapa en mall för information om fjärråtkomst, som en IT-tekniker kan använda för att arbeta på maskiner genom en fjärranslutning. Vi döper mallen till ”Fjärråtkomst” (Remote Access) och börjar lägga till fält.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.25 AM

Det finns flera olika typer av fält att välja mellan: Text, Text med kopieringsknapp (Text with copy button), Månad / dag / år (Month / day / year), Lösenord (Password) och Anteckningar (Notes). När du lägger till fält kan du namnge dem.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.32 AM

I vårt exempel med Fjärråtkomst lägger vi till fält för Tjänstens namn, Maskinens namn, Maskin-ID, IP-adress, Användarnamn, Lösenord och Anteckningar. Bredvid varje fält ser du en förhandsvisning av hur fältet kommer se ut i mallen.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.43 AM

När vi har lagt till alla fälten som vi behöver för denna mall är det dags att spara den nya mallen. ”Fjärråtkomst” kommer nu att visas som en tillgänglig ”anteckningstyp”, och vi kan välja den när vi skapar en ny säker anteckning.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.57 AM

Obs: För närvarande kan mallar bara läggas till i webbläsarklienter för datorer. LastPass mobilappar, Mac-appen och LastApp har för närvarande inte stöd för att lägga till anpassade mallar. När du väl har skapat en mall kan du dock använda den för att skapa Säkra anteckningar i valfri klient. I nuläget kan du inte heller redigera eller ta bort anpassade mallar som du skapat.

Idéer för nya mallar

Det finns massor av saker som du kan göra med de nya anpassade mallarna för Säkra anteckningar. Här är bara några förslag på hur företag och privatanvändare kan tänkas vilja använda dem:

Företag Privatanvändare
Klient: IP-adress, Gateway, undernät, DNS-servrar, tillgängligt IP-adressintervall, tagna IP-adresser Spelkonto: namn, användarnamn, lösenord, säkerhetskod, anteckningar
Nätverksanvändare: namn, användarnamn, lösenord, grupp, RSA-PIN-kod, PIN-kod för röstbrevlåda, låskod för bärbar dator Dator: enhetsnamn, modellnummer, användarnamn, lösenord
Brandvägg eller router: namn, IP-adress, användarnamn, lösenord, anteckningar Läkemedelsrecept: medicin, dosering, apotek, apotekets adress, apotekets telefonnummer, påfyllningsdatum, ordinerande läkare
Nödkontakt: namn, adress, telefonnummer, e-postadress och anteckningar Återställningskod: tjänstens namn, kod, e-postadress, telefonnummer
API Key: API Key, API token, creation date, expiration date Säkerhetsfråga: fråga 1, svar 1, fråga 2, svar 2 osv.

Möjligheterna är oändliga! Vilka mallar för säkra anteckningar kommer du att lägga till?