Det du borde göra för att skydda dig på webben

By January 27, 2015 Okategoriserad No Comments

“Snabba lösningar” är inte alltid bäst, men vi har något för dig som vill öka säkerheten online, nämligen flerfaktors-autentisering.

Vad innebär flerfaktorsautentisering, egentligen?

Flerfaktorsautentisering, även känd som tvåfaktorsautentisering, betyder att en extra verifiering krävs för att få tillgång till ens konto.

Om vi tittar på LastPass, så betyder det att bara din e-postadress och masterlösenord räcker inte, det behövs vidare information för att öppna ditt valv och se dina uppgifter. Den här informationen kan vara en engångskod, ditt fingeravtryck, eller en bekräftan från din smartphone.

Varför är flerfaktorsautentisering viktig?

För även om någon skulle ta reda på ditt lösenord (genom keylogging eller phishing, till exempel), kommer de inte att få åtkomst till dina uppgifter. Flerfaktorsautentiseringen kräver ytterligare information, dessutom. Du ger ditt konto ett extra skydd, och försvårar det för obehöriga att komma åt dina personliga uppgifter och lösenord, som är “nycklarna” till ditt digitala liv och identitet.

LastPass stöder 12 flerfaktorsautentiseringsalternativ (flera skall tilläggas snart). Du kan välja vilket alternativ som passar dig bäst, bl.a.YubiKey, Duo Säkerhet, Google Authenticator, och Toopher.

Tiotals andra tjänster på nätet stöder också flerfaktorsautentisering, till exempel Twitter, Google, Evernote, och PayPal. Efter du har aktiverat flerfaktorsautentisering i LastPass, kan du också leta efter andra tjänster som erbjuder flerfaktorsautentisering, som till exempel internetbanker, sociala nätverk, och andra viktiga onlinetjänster. Om det är möjligt kan du, dessutom, aktivera flerfaktorsautentisering för dessa tjänster och höja din säkerhetsnivå.

Börja idag! Aktivera flerfaktorsautentisering i kontoinställningarna i ditt LastPass-valv.

Att använda flerfaktorsautentisering i LastPass är absolut nödvändigt för din säkerhet på webben. Att ha starka lösenord är viktigt, och de skall vara olika för varje tjänst. Med hjälp av flerfaktorsautentisering eller tvåfaktorsautentisering, kan du minska potentiella skador och markant höja din personliga säkerhet.