Verbeterde rapportagefuncties voor LastPass Enterprise-beheerders

Als het om wachtwoordbeveiliging gaat, bestaat een deel van de uitdaging voor bedrijven uit het behoud van aansprakelijkheid en traceerbaarheid. Ook als uw onderneming een wachtwoordbeleid op papier heeft gezet, wordt er vaak maar weinig technologie ingezet om ervoor te zorgen dat alle werknemers dit beleid daadwerkelijk volgen voor de websites en apps die gedurende de werkdag worden gebruikt. En als werknemers de toegang tot accounts delen – met name accounts met speciale bevoegdheden – kunnen de aansprakelijkheid en naleving nog meer in het gedrang komen. Als u zich inzet voor een solide beveiliging van al uw bedrijfsonderdelen, kunnen zwakke of verkeerd gebruikte wachtwoorden die onopgemerkt blijven al uw bestaande beveiligingsmaatregelen ondermijnen.

Vandaag introduceren we een update voor de rapportagefunctie in het dashboard voor beheerders van LastPass Enterprise. Dankzij het bijgewerkte ontwerp en de nieuwe rapportagemogelijkheden kunnen beheerders nauwgezetter nagaan hoe werknemers met wachtwoorden omgaan, en een gedegen auditspoor voor de activiteiten binnen de hele organisatie bijhouden. Doordat de rapporten beter bruikbaar en concreter zijn, kunnen beheerders moeilijkheden in een eerder stadium opsporen, voordat ze tot daadwerkelijke problemen leiden. De uitrol voor beheerders wordt in de komende dagen verwacht.

Nieuw design met verbeterde workflow

Als een LastPass Enterprise-beheerder het dashboard voor de beheerder start en het tabblad Rapporten (“Reports”) opent, is het eerste wat opvalt het vernieuwde ontwerp. Het bijgewerkte tabblad Rapporten is volledig in lijn met de nieuwe interface die we eind 2016 introduceerden met de lancering van Enterprise 4.0 en LastPass Teams – en de nieuwe vormgeving levert een verbeterde gebruikerservaring.


Beheerders kunnen gemakkelijker een aangepast datumbereik instellen en filters kiezen om rapporten in te zien over gedeelde aanmeldingsgegevens, inlogactiviteiten van gebruikers, beheersactiviteiten, enzovoort. U klikt op een onderdeel in een activiteitenlogbestand om rechts een lade te openen waarin u meer gedetailleerde informatie over die bepaalde gebeurtenis vindt.

Maak kennis met het beveiligingsrapport

We hebben ook een nieuw beveiligingsrapport toegevoegd, waarmee gegevens worden opgevraagd die voorheen verborgen waren in het tabblad “Meldingen” van het dashboard voor de beheerder. Voorheen konden beheerders meldingen gebruiken om mails over beveiliging aan te passen voor werknemers die niet aan bepaalde beveiligingsvereisten voldeden, bijvoorbeeld om ze te vragen meervoudige verificatie in te schakelen of ze te waarschuwen over te veel dubbele wachtwoorden in hun kluis..

Hoewel deze e-mails nog steeds op het tabblad “Meldingen” aanwezig zijn, hebben beheerders met het nieuwe beveiligingsrapport nu ook een bondig overzicht in handen over alle gebruikers die niet aan de vereisten voldoen. In het rapport staat hoeveel gebruikers met eenzelfde probleem te maken hebben en welk percentage van het totale gebruikersbestand gemarkeerd is. Zo kunnen beheerders op één centrale locatie snel openstaande problemen signaleren die een waarschuwing per e-mail zouden activeren, en kunnen ze direct actie ondernemen om dit gedrag te corrigeren.

Beheerders kunnen elk item in het beveiligingsrapport met één of meerdere getroffen gebruikers aanklikken. De corresponderende lijst met gebruikers wordt geopend in de rechterlade. Deze lijst kan worden geëxporteerd en kan door beheerders worden gebruikt om direct contact met de gebruikers op te nemen om zo samen met hen de beveiligingsproblemen op te lossen.

Het beveiligingsrapport is cruciaal voor bedrijven die LastPass niet alleen implementeren als centraal onderdeel van hun strategie voor wachtwoordbeveiliging, maar dat beleid ook organisatiebreed willen meten en afdwingen. Beheerders die specifieke probleemgebieden en de betrokken gebruikers kunnen identificeren, kunnen sneller op potentiële beveiligingskwesties inspelen en zo hun bedrijf beter tegen gevaren beschermen.

Bijgewerkte aanmeldingsrapporten

We hebben ook een nieuw aanmeldingsrapport toegevoegd, met grafische weergave en een activiteitenlog waarmee beheerders de activiteiten van de laatste zeven dagen kunnen zien voor alle gebruikers van de Enterprise-account. Dit is handig voor beheerders: ze kunnen in een oogopslag zien of gebruikers LastPass met succes zijn gaan gebruiken.

Daarnaast hebben we recentelijk integratie met Splunk toegevoegd, zodat IT-teams relevante LastPass-gegevens kunnen verzamelen in Splunk Cloud.

Het nieuwe LastPass Enterprise

Meld u vandaag nog aan bij het dashboard voor beheerders van LastPass Enterprise en maak kennis met de updates in het tabblad “Rapporten”. Gedurende de komende maanden rollen we nog meer verbeteringen voor het LastPass Enterprise-dashboard voor beheerders uit terwijl we het ontwerp vernieuwen en nieuwe functionaliteit toevoegen.

Hebt u een wachtwoordbeheerder voor uw bedrijf nodig? Lees hier meer over onze diensten voor meer dan 27.000 bedrijven wereldwijd.