LastPass Achieves SOC 2!

By November 22, 2016 Security News No Comments

Met trots kunnen we laten weten dat LastPass officieel een SOC 2 goedkeuring heeft ontvangen! SOC 2 is jargon, maar wel belangrijk jargon. Het betekent dat een onafhankelijke partij – in dit geval RSM US LLP – onze omgang met beveiliging en gegevens grondig heeft onderzocht om na te gaan of we aan bepaalde strenge criteria voldoen. En LastPass is glansrijk geslaagd!

Waarom is SOC 2 belangrijk? De SOC 2 audit is een gedetailleerde beoordeling van de controlemechanismen en processen die ervoor zorgen dat onze producten en systemen veilig en betrouwbaar zijn. Dit gaat bijvoorbeeld om de vertrouwelijkheid van de gegevens die onze systemen verwerken, en de beschikbaarheid van die systemen. Maar dat is nog lang niet alles. Ieder jaar wordt een nieuwe beoordeling uitgevoerd om te controleren of we nog steeds voldoen aan de eisen van SOC 2.

Het SOC 2 proces is slechts één van de manieren waarop we laten zien dat we extreem zorgvuldig omgaan met beveiliging en privacy. We weten dat het vooral voor onze 25.000 zakelijke klanten die LastPass Enterprise gebruiken, belangrijk is dat we voldoen aan SOC 2 om hun wachtwoorden en de accounttoegang van hun medewerkers te beveiligen. Het is de gouden standaard in de Verenigde Staten voor softwarebedrijven die door allerlei branches erkend wordt. En we zijn er gewoon heel trots op dat we die hebben verdiend.

Beveiliging en privacy blijven voorop staan bij alles wat we bij LastPass doen. We blijven investeren in beveiliging, omdat de digitale wereld om ons heen zich ontwikkelt. Zodat we kunnen blijven beschermen wat belangrijk is. We hopen dat het voltooien van de SOC 2 audit laat zien hoeveel belang we hechten aan uw veiligheid en dat u nog meer vertrouwt op ons team en onze service. We blijven eraan werken om u de beste wachtwoordbeheerder te bieden, thuis en op het werk!