Vandaag kondigen we met trots een nieuwe update aan voor onze LastPass Authenticator. Het is de eerste verificatie-app waarmee u zich met één tik beveiligd kunt aanmelden bij al uw favoriete accounts, inclusief Google, Amazon, Evernote en nog veel meer.

Tweeledige verificatie is een van de beste manieren om uw gegevens en accounts online te beveiligen, maar het kan soms een hoop gedoe zijn. LastPass Authenticator biedt nu de eenvoudigste, handigste manier om een extra beveiligingslaag toe te voegen – zonder dat u zich erover ergert tijdens het aanmelden. Onze push-melding in de LastPass Authenticator-app vraagt slechts om één tik, zodat de eenvoudige verificatie bij uw online accounts razendsnel gaat.

Een extra beveiligingslaag zonder gedoe

U hoeft geen zescijferige code meer in te voeren om een aanmelding goed te keuren. Met de LastPass Authenticator voor iOS en Android (de functie is niet beschikbaar voor Windows-smartphones) ontvangt u een eenvoudige melding op uw telefoon, die u met één tik goedkeurt om u aan te melden.

In deze korte video ziet u hoe snel en gemakkelijk uw extra beveiligde aanmelding werkt:

Wilt u op andere websites gebruik maken van push-meldingen voor tweeledige verificatie? Simpel: installeer LastPass in uw browser(s) en meld u aan bij uw LastPass-account, voordat u de LastPass Authenticator aan de gewenste website koppelt.

Meer informatie over het instellen van LastPass Authenticator vindt u in dit artikel.

Van verschillende apps naar één overzichtelijke toepassing

Het is ons doel om online veiligheid met extra verificatie eenvoudig te maken voor iedereen. En met deze update lukt dat. Gebruikers van LastPass kunnen met de LastPass Authenticator al hun tweeledige verificaties in één app samenbrengen en profiteren van goedkeuring met één tik en eenmalige codes. Zo hebt u maar één app nodig voor de extra veilige aanmelding bij al uw websites.

Zelfs als u geen gebruik maakt van LastPass, kunt u de optie voor eenmalige codes in de LastPass Authenticator gebruiken voor iedere website of toepassing die wordt ondersteund door Google Authenticator.

De nieuwe generatie tweeledige verificatie

Tegenwoordig heeft iedereen te maken met wachtwoorden – en helaas ook met de dreiging van phishing en gegevenslekken. De extra beveiligingslaag van tweeledige verificatie is van het grootste belang voor de online veiligheid en is absoluut essentieel voor belangrijke accounts. Met de LastPass Authenticator wordt tweeledige verificatie eenvoudig. Bescherm uzelf tegen aanvallers, zonder dat u hier steeds weer tijd aan kwijt bent.

De app is per direct beschikbaar en kan worden gedownload van Google PlayApple & Windows  (de update is alleen niet beschikbaar voor Windows).