Doe-het-zelf met onze aangepaste sjablonen voor Veilige notities

Vandaag introduceren we een nieuwe manier om de LastPass-ervaring op maat aan te passen: Aangepaste sjablonen voor Veilige notities. U kunt nu uw eigen sjablonen maken in Veilige notities, met verschillende soorten velden die u kunt ordenen zoals u zelf wilt – met zo veel of zo weinig velden als u wilt hebben.

Veilige notities worden al lange tijd gezien als een handige manier om alle details van uw dagelijks leven op te slaan, online en offline. Creditcardnummers, rijbewijzen en verzekeringsgegevens, en natuurlijk kopieën van uw paspoort of wifi-wachtwoorden. Alle gegevens die u normaal gesproken in uw portefeuille of handtas op een handgeschreven briefje bewaart, kunnen nu met Veilige notities opgeslagen en beveiligd worden in uw LastPass-kluis. Op het werk kunt u Veilige notities gebruiken voor bijvoorbeeld het opslaan van SSH-sleutels, database-accountgegevens of serveraanmeldingen.

U kunt nu verder gaan dan de vooraf ingestelde sjablonen die onderdeel zijn van Veilige notities en uw eigen Veilige notities-sjablonen toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een nieuwe sjabloon maken

Een nieuwe sjabloon maken is heel eenvoudig. U opent eerst uw LastPass-kluis, en op het tabblad “Veilige notities” klikt u op de toevoegknop om een Veilige notitie toe te voegen. In het keuzemenu “Notitietype” (Note Type) scrolt u naar de optie “Aangepaste sjabloon toevoegen” (Add Custom Template).

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.20 AM

Als voorbeeld maken we een sjabloon voor de gegevens voor toegang op afstand, die bijvoorbeeld door een IT-medewerker gebruikt kan worden tijdens het werken aan externe systemen. We noemen de sjabloon “Externe toegang” (Remote Access) en voegen velden toe.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.25 AM

Er zijn verschillende typen velden waaruit u kunt kiezen: Tekst, Tekst met kopieerknop, Dag/maand/jaar, Wachtwoord en Notities. Terwijl u velden toevoegt kunt u elk veld een naam geven.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.32 AM

In ons voorbeeld “Externe toegang” voegen we de volgende velden toe: Servicenaam, Systeemnaam, Systeem-ID, IP-adres, Gebruikersnaam, Wachtwoord en Notities. Naast elk veld ziet u een voorbeeld van hoe het veld er in de sjabloon uit gaat zien.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.43 AM

Zodra we alle velden voor deze specifieke sjabloon hebben toegevoegd, slaan we de nieuwe sjabloon op. Sjabloon “Externe toegang” wordt weergegeven als beschikbaar notitietype en we kunnen de sjabloon selecteren als we een nieuwe Veilige notitie maken.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.57 AM

Opmerking: Sjablonen kunnen momenteel alleen worden toegevoegd in browserclients voor de desktop; de mobiele LastPass-app, de app voor de Mac en LastApp ondersteunen het toevoegen van aangepaste sjablonen op dit moment niet. Als een sjabloon eenmaal is aangemaakt, kan die wel worden gebruikt om Veilige notities te maken op andere clients. Aangepaste sjablonen kunnen op dit moment ook niet worden bewerkt of verwijderd nadat u ze hebt aangemaakt.

Ideeën voor nieuwe sjablonen

U kunt de nieuwe sjablonen voor Veilige notities voor allerlei zaken gebruiken. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden voor zakelijke en particuliere gebruikers:

Zakelijk Privé
Client: IP-adres, gateway, subnet, DNS-servers, beschikbaar IP-bereik, gebruikte IP-adressen Game-account: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, beveiligingscode, notities
Netwerkgebruiker: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, groep, pincode RSA, pincode voicemail, toegangscode laptop Computer: Apparaatnaam, modelnummer, gebruikersnaam, wachtwoord
Firewall of router: Naam, IP-adres, gebruikersnaam, wachtwoord, opmerkingen Recepten: Medicijnen, dosis, apotheek, adres apotheek, telefoonnummer apotheek, datum herhaalrecept, arts
Contactpersoon in noodgevallen: Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en opmerkingen Herstelcode: Servicenaam, code, e-mailadres, telefoonnummer
API Key: API Key, API token, creation date, expiration date Beveiligingsvraag: Vraag 1, antwoord 1, vraag 2, antwoord 2, enzovoort

De mogelijkheden zijn legio. Welke sjablonen voor Veilige notities gaat u toevoegen?