[INFOGRAPHIC] Eén zwak wachtwoord voldoende voor een inbraak?

Tegenwoordig kunnen vrijwel alle activiteiten in de cloud worden verricht. Via diensten als Office 365, Google Apps en Dropbox vertrouwen bedrijven hun meest waardevolle intellectuele eigendommen toe aan de cloud. Maar het gemak hiervan brengt ook risico’s met zich mee. Het IT-landschap van een grote onderneming wordt veel complexer door het gebruik van uiteenlopende diensten van derden. En bedrijfseigendommen kunnen vanaf iedere locatie worden ingezien, met slechts een wachtwoord als toegangsbeveiliging.

Spiceworks heeft in opdracht van LastPass een onderzoek uitgevoerd bij zo’n 250 beslissers in de IT, die werken voor bedrijven met minimaal 500 medewerkers. De vraag: hoe beschermen ze hun gevoelige bedrijfsgegevens? Sterke wachtwoorden bleken de eerste verdedigingslinie, maar de meerderheid – 62% – gaf aan dat het gebruik van zwakke wachtwoorden door medewerkers ook hun grootste zorg is qua wachtwoordbeheer. De meeste mensen (73%) wijzigen hun wachtwoord bovendien niet, nadat ze het met iemand gedeeld hebben.

U ziet deze resultaten samen met enkele andere uitkomsten terug in de grafiek hieronder. Meld u vandaag nog aan voor LastPass Enterprise en probeer de functie voor het veilig delen van wachtwoorden!