Tweeledige verificatie wordt kinderspel met LastPass Authenticator

Goed nieuws! Vandaag lanceren we de nieuwe LastPass Authenticator, een gratis verificatie-app voor tweeledige verificatie van uw LastPass-account en andere ondersteunde diensten. LastPass Authenticator biedt eenvoudige en veilige tweeledige verificatie met beperkt geldige zescijferige codes of met een pushbericht voor aanmelding bij LastPass met één tik. LastPass Authenticator is een ideale manier om uw online veiligheid te vergroten: gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te stellen, en met handige pushberichten.

Wat is tweeledige verificatie?

Tweeledige verificatie, ook wel two-factor authentication, is een extra beveiligingslaag bovenop de wachtwoorden die we gebruiken voor online accounts. Twee lagen bieden meer beveiliging dan één, en LastPass heeft tweeledige verificatie dan ook altijd aanbevolen voor optimale veiligheid.

De eerste laag is normaal gesproken een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, in te voeren door de gebruiker. De tweede laag wordt vaak gevormd door iets dat de gebruiker heeft (zoals een aangemaakte code), door een fysieke eigenschap (bijv. vingerafdruk) of door de locatie van de gebruiker. Het feit dat beide lagen vereist zijn, maakt een account veiliger. Zelfs als hackers de hand weten te leggen op het wachtwoord voor een bepaald account, komen ze er zonder de extra aanmeldgegevens niet in.

LastPass was een van de eerste diensten voor wachtwoordbeheer met een integratie voor tweeledige verificatie. Momenteel ondersteunen we 15 verschillende methodes. Nu hebben we hier nog een extra optie aan toegevoegd, die extra handig en gemakkelijk is voor gebruikers van LastPass!

Waarom LastPass Authenticator?

Onze nieuwe app heeft de volgende voordelen:

 • Profiteer van een betere gebruikerservaring: LastPass Authenticator biedt gebruiksvriendelijke, veilige tweeledige verificatie met een eenvoudige set-up en aanmelding bij LastPass met één tik.
 • U kiest zelf hoe u zich aanmeldt: De app ondersteunt zescijferige aangemaakte codes, SMS-codes en geautomatiseerde pushberichten waarmee u een aanmeldpoging in één tik kunt afkeuren of goedkeuren.
 • Meer dan LastPass alleen: U kunt LastPass inschakelen voor alle toepassingen die Google Authenticator ondersteunen.
 • Geen extra apparaat: U heeft uw smartphone altijd al bij u. En meer heeft u ook niet nodig.
 • Meer veiligheid: Doordat uw tweede beveiligingslaag met uw smartphone op een ander communicatiekanaal zit dan de eerste laag op uw computer, bent u beschermd tegen zogeheten man-in-the-middle-aanvallen, waarbij een hacker uw communicatie met de hostcomputer afvangt.
 • Het is gratis!

Ons doel: ervoor zorgen dat het voor u eenvoudig en handig is om best practices te volgen voor het beschermen van uw persoonlijke informatie. Met LastPass Authenticator is het eenvoudiger dan ooit om een extra beveiligingslaag toe te voegen voor uw LastPass-account en andere diensten.

Hoe LastPass Authenticator werkt

LastPass Authenticator werkt eenvoudig en razendsnel. De gratis mobiele app van LastPass Authenticator is vanaf vandaag verkrijgbaar in de app stores voor Apple iOS, Android en Windows Phone.

Hier leest u hoe u de LastPass Authenticator kunt verbinden met uw LastPass-account:

 1. Download de app met uw smartphone of tablet uit de app store.
 2. Meld u aan bij LastPass via uw computer of laptop en open uw kluis.
 3. Ga van hieruit naar uw Accountinstellingen (Account Settings).
 4. Bewerk de LastPass Authenticator onder “Meervoudige verificatie” (Multifactor Options).
 5. Volg de aanwijzingen op uw scherm en scan de streepjescode met de LastPass Authenticator-app.
 6. Stel uw voorkeuren in en sla de wijzingen op.

Screenshot 2016-03-15 09.57.42

Bij uw volgende aanmelding bij LastPass of een ondersteunde dienst gaat u als volgt te werk:

 1. Open de LastPass Authenticator-app om een zescijferige code aan te maken die één minuut geldig is of om het automatisch verstuurde pushbericht te ontvangen, of stuur uzelf een code per SMS.
 2. Voer de code in op het aanmeldscherm of keur het authenticatieverzoek goed.

Graphic-1

Let op: pushmeldingen zijn alleen beschikbaar voor aanmelding bij LastPass-accounts.

Gebruik de LastPass Authenticator overal waar u Google Authenticator gebruikt

LastPass Authenticator is TOTP-compliant en compatibel met alle apps en websites die Google Authenticator ondersteunen, zoals Facebook, Dropbox, Evernote, WordPress en vele andere accounts. Met uw LastPass Authenticator kunt u dus tweeledige verificatie beheren voor uiteenlopende diensten, alles vanuit één app.

Download de app vandaag nog!

Verbeter de beveiliging van uw LastPass-account en schakel vandaag nog de eenvoudige tweeledige verificatie in. Ontdek onze gemakkelijke integratie met uw LastPass-account en de gebruiksvriendelijke opties voor verificatie.