Het nieuwe logo van LastPass

Vandaag onthullen we ons nieuwe LastPass-logo, dat u binnenkort in al onze communicatie zult zien.

Voor een nieuw logo kunnen talloze redenen zijn. De asterisk die ooit verscheen om de letters van een wachtwoord te verbergen tijdens het intikken, maakte al sinds 2008 deel uit van het LastPass-logo. Helaas werd LastPass hier begin vorig jaar onverwacht voor aangeklaagd onder het merkrecht. Dat was voor ons de aanleiding om op zoek te gaan naar een alternatief voor de asterisk.

Gelukkig waren we al aan het werk om een nieuwe gebruikersinterface te ontwerpen voor LastPass 4.0. Hiervoor wilden we een modern en fris ontwerp introduceren voor LastPass. Inmiddels worden wachtwoorden tijdens het intikken ook niet meer verborgen met sterretjes, maar met stippen.

Daarom hebben we het beste van ons nieuwe productdesign genomen – fris, duidelijk, eenvoudig, kleurrijk, modern en gebruiksvriendelijk – en dat gecombineerd met de hedendaagse layout van invoervelden op aanmeldpagina’s. Het resultaat: ons nieuwe logo en pictogram.

De komende maanden zult u het volgende logo zien op onze website, in de browserextensies, en in onze mobiele apps:

Blog Image

We weten dat de veiligheid van uw wachtwoordbeheerder belangrijk is. Daarom zullen we alle gebruikers van LastPass per e-mail informeren over deze wijziging, en het nieuws ook verspreiden via onze blog en via sociale media.

We waarderen de ondersteuning van onze loyale community tijdens deze overgang. Met ons krachtige nieuwe logo blijft het ons doel om de beste wachtwoordbeheerder te leveren, gericht op de toekomst van identiteits- en toegangsbeheer.

We wensen u een veilige tijd!

Joe Siegrist

Algemeen directeur van LastPass