Nieuw in Security: apparaten 30 dagen vertrouwd

Wie de meervoudige verificatie van LastPass gebruikt (en wie dat nog niet doet , kan er maar beter mee beginnen!), kent misschien de optie een apparaat “te vertrouwen”. Door een apparaat te vertrouwen onthoudt LastPass die computer, telefoon, of tablet. De volgende keer dat u met dat apparaat inlogt bij LastPass, slaat u de tweede stap in het meervoudige verificatieproces over. Uw account is uiteraard nog altijd beschermd door de meervoudige verificatie, maar voor u als gebruiker is het natuurlijk prettig om de tweede stap van het inlogproces over te kunnen slaan op een vertrouwd apparaat.

Nu, zal de “vertrouwde” status van apparaten na 30 dagen verlopen om de beveiliging van uw LastPass-account nog beter te kunnen waarborgen.

Wat u moet weten:

  • Als u op dit moment meervoudige verificatie gebruikt bij LastPass en een apparaat als vertrouwd hebt gemarkeerd, krijgt u binnen 30 dagen te laten verlopen.
  • Of u een vertrouwd apparaat nu regelmatig gebruikt of niet, u zult elke 30 dagen te laten verlopen.
  • Natuurlijk kunt u uw apparaat gelijk opnieuw als vertrouwd markeren.
  • Deze verandering geldt voor zowel desktop- als mobiele toepassingen.
  • Tegenwoordig, is het niet mogelijk de nieuwe veiligheidsinstellingen – het elke 30 dagen te laten verlopen.

Waarom verloopt de status “vertrouwd”?

Het belang van meervoudige verificatie voor uw LastPass-account hebben we al vaak besproken. Meervoudige verificatie beschermt tegen ongeautoriseerde toegang tot uw LastPass-kluis. Indien u deze toepassing heeft ingeschakeld, bent u verplicht iets in te vullen dat u heeft (bijvoorbeeld een code van een app of een YubiKey) of iets persoonlijks (bijvoorbeeld uw vingerprint) voordat u toegang krijgt tot uw account.

In het theoretische geval dat iemand uw moederwachtwoord steelt, heeft deze persoon nog steeds geen toegang tot uw account zonder de meervoudige verificatie code. LastPass ondersteunt meer meervoudige verificatieopties dan enige andere wachtwoordmanager, dus vindt u zeker een optie die past bij uw apparaten en aansluit op uw werkprocessen.

Een apparaat als “vertrouwd” markeren is natuurlijk hartstikke gemakkelijk, want zo kunt u de tweede stap van het meervoudige verificatieproces overslaan op specifieke, vertrouwde apparaten en tegelijkertijd de veiligheidsvoordelen behouden die meervoudige verificatie biedt. Maar wat als u vergeet dat u een apparaat als vertrouwd heeft gemarkeerd , en dat apparaat verliest, of als het gestolen wordt, Dan kan het feit dat het apparaat “vertrouwd” wordt, uw LastPass-account kwetsbaar maken.

Door de vertrouwde status van apparaten na 30 dagen te laten verlopen, heeft u steeds opnieuw de keuze of u een apparaat wilt blijven vertrouwen.

Hoe verwijder ik vertrouwde apparaten

Als het om wat voor reden ook nodig is om een apparaat (tijdelijk) niet meer te vertrouwen, kunt u eenvoudig de verschillende vertrouwde apparaten bekijken en aanpassen:

  1. Login to LastPass.
  2. Open uw LastPass kluis.
  3. Ga naar “Account Settings” .
  4. Om Desktop apparaten te bekijken, klik de “Vertrouwde Apparaten” tab .
  5. Om Mobiele apparten te bekijken, klik de “Mobiele Apparaten” tab .
  6. Bekijk de geselecteerde apparaten.
  7. Gebruik de “x”optie om apparaten te verwijderen die u niet meer vertrouwt .

-Update 12/16/2015

Prefer not to use this security setting? You can now turn it off in your LastPass Vault by launching your Account Settings, selecting the “Show Advanced” option, and checking the “Skip 30 day expiration for trusted clients” omgeving.