Oplossingen voor het veilig houden van je passwords.

Laten we eens eerlijk zijn. Zijn jouw passwords echt zo sterk als ze zouden moeten zijn? Kan jij met volledige zekerheid zeggen, dat ieder wachtwoord, dat jij gebruikt, verschillend is, niet te kort is, en geen makkelijk te raden woorden bevat? Verander je ook echt je wachtwoorden na het dichten van veiligheidsgaten en na het bekend worden van lekken?

Als je niet al deze vragen vol vertrouwen met “ja” kan beantwoorden, grijp dan de kans om dit jaar je wachtwoorden op de schop te nemen. Het regelmatig veranderen van je passwords is essentiëel, als je niet overal sterke, unieke passwords gebruikt. En, het hoeft geen tijdrovende taak meer te zijn, als je de juiste gereedschappen zoals de passwordmanager van LastPass gebruikt. Hier zijn onze oplossingen voor het veilig houden van jouw passwords:

Doe de veiligheidsuitdaging.

Zonder twijfel, is dit de plaats om te beginnen met het controleren van je passwords. Pas met een compleet overzicht ben je in staat te begrijpen hoeveel zwakke wachtwoorden, dubbel gebruikte wachtwoorden, en potentieel kwetsbare wachtwoorden je nog steeds in je kluis hebt rondliggen.

securitychallenge

Nadat je de veiligheidsuitdaging in het LastPass-Gereedschapsmenu hebt uitgevoerd, krijg je een algemene veiligheidsinschatting. Je krijgt ook meer statistieken te zien over hoeveel websites er gescand zijn, de gemiddelde lengte van je wachtwoorden, het aantal kwetsbare wachtwoorden, en meer.

securitychallenge1

Gebruik de automatische wachtwoordverandering.

Nu je een overzicht hebt van je situatie wat betreft passwordveiligheid, kan je beginnen die te verbeteren. Hoe zou je dat makkelijker kunnen doen dan door LastPass de problemen voor je te laten oplossen?

Afgelopen maand hebben we de automatische passwordverandering geïntroduceerd (voor Chrome, Safari, en Firefox). Door het uitvoeren van de automatische passwordverandering, kan LastPass wachtwoorden voor je veranderen, en wel automatisch, in één klik. Deze functie is beschikbaar voor meer dan 75 websites zoals Facebook, Twitter, Amazon, Pinterest, Home Depot, en Dropbox, en we zijn constant bezig om deze lijst verder uit te breiden.

screenshot

Nadat je de veiligheidsuitdaging hebt gebruikt om vast te stellen welke passwords verouderd, zwak, of kwetsbaar zijn, kan je beginnen deze websites in je kluis op te zoeken, het bewerkenmenu te openen, en de automatische passwordverandering te starten.

Nieuwe passwords genereren voor alle websites.

Voor iedere website, die momenteel niet door de automatische passwordverandering wordt ondersteund, kan je de LastPass-passwordgenerator gebruiken om voor jou nieuwe passwords te creëren.

pwchg3

Als je op een account ingelogd bent, zoek dan naar de instellingenpagina, waar je je wachtwoord kan veranderen. Open de LastPass-passwordgenerator en creëer een nieuw, willekeurig password. Voer de veranderingen op de website in, en bewaar ze in LastPass, ook. De volgende keer, dat je inlogt, zal LastPass automatisch het nieuwe wachtwoord invullen.

Nu is de juiste tijd om je passwords te verbeteren.

Met de juiste instrumenten, zoals de automatische passwordverandering en de LastPass-passwordgenerator, ben je perfect uitgerust om je wachwoorden weer in vorm te krijgen. Creëer een uniek password voor ieder online-account, een password, dat niet uit woordenboekwoorden of namen bestaat. Je zal rustig achterover kunnen leunen bij de gedachte, dat bij de volgende keer dat een website word gekraakt, een gelekt password niet je hele digitale leven in gevaar brengt.

Begin dus nu met het uitvoeren van de LastPass-veiligheidsuitdaging, en verspreid het woord over hoe LastPass mensen helpt om hun veiligheidsdoelen dit jaar te vervullen.

GA DE UITDAGING AAN