Wat Je Nu Kan Doen Om Je Online Beter Te Beschermen

“Snelle oplossingen” zijn niet altijd de beste oplossingen, maar er is iets wat je vandaag nog kan doen om de veiligheid van je onlineleven beduidend te verbeteren, en dat is het activeren van demeervoudige verificatie.

Wat betekent meervoudige verificatie, precies?

Meervoudige verificatie, ook bekend als tweevoudige verificatie, betekent, dat je een extra inlogstap moet doorlopen, voordat je toegang krijgt tot je account.

In het geval van LastPass, betekent dit, dat je niet alleen naar je e-mail en master-password, maar ook naar aanvullende informatie wordt gevraagd, voordat je toegang krijgt tot je kluis en alles wat je daarin hebt opgeslagen. Deze aanvullende informatie kan een eenmalige code, of een scan van je vingerafdruk zijn, of ook, dat je een aanvraag op je smartphone moet bevestigen.

En waarom is meervoudige verificatie zo belangrijk?

Omdat zelfs als je password zou worden achterhaald (door keylogging of phishing, bijvoorbeeld), die persoon niet in staat zou zijn ongeoorloofd toegang tot je account te krijgen zonder de aanvullende informatie, die de meervoudige verificatie verlangt, ook. Je voegt een extra veiligheidslaag toe aan je account, die het iemand veel moeilijker maakt om toegang tot je persoonlijke informatie of passwords te verkrijgen, de “sleutels” tot je digitale leven en identiteit.

LastPass ondersteunt 12 meervoudige verificatieopties (en het worden er meer!), zodat je er een kan kiezen, die het beste op jouw wensen aansluit, waaronder YubiKey, Duo Beveiliging, Google Authenticator, en Toopher.

Tientallen andere onlinediensten ondersteunen ook meervoudige verificatie, inclusief Twitter, Google, Evernote, en PayPal. Nadat je meervoudige verificatie met LastPass hebt geactiveerd, kan je ook gaan uitzoeken of je onlinebankieren, social networks, en andere belangrijke onlinediensten meervoudige verificatie aanbieden, ook, en waar mogelijk activeren.

Begin nu door het activeren van meervoudige verificatie via de Accountinstellingen in je LastPass-kluis.

Het gebruik van meervoudige verificatie met LastPass is essentieel voor je onlineveiligheid. Het hebben van sterke passwords is belangrijk, en ieder password, dat je gebruikt zou verschillend moeten zijn. Door ook meervoudige of tweevoudige verificatie aan je onlineaccounts toe te voegen, verminder je de potentiële schade, die een achterhaald password kan veroorzaken en verhoog je significant de veiligheid van je persoonlijke identiteit.