Hvordan en passordbehandler sparer deg tid

Skulle vi ikke alle ønsker at vi hadde litt mer tid? Det er aldri nok tid når du skal krysse av alt på gjøremålslisten og få alt arbeid gjort. Hva ville du ha gjort for å få tilbake selv bare 10 minutter av dagen?

Tro det eller ei, en passordbehandler gjør mer enn bare å lagre passordene dine. Den aktivt hjelper deg spare tid på de kjedelige oppgavene du gjør hver dag. Ved å gjøre det enklere å få ting gjort og redusere avbrudd i hverdagen, kan en passordbehandler stort forbedre produktiviteten din og spare deg masse tid.

Så nøyaktig hvor mye tid sparer en passordbehandler deg?

  1. En passordbehandler fyller inn passord for deg.

Innskriving av et par brukernavn og passord her og der krever ikke akkurat mye. Men du vil være overrasket over hvor fort det tar opp minuttene. Selv om du husker passordet med én gang, kan det ta alt fra noen få sekunder til over 20 sekunder å skrive inn et brukernavn og passord, og logge på en konto. Ved å fylle inn passord for deg, sparer en passordbehandler deg tid ved å skrive inn hvert eneste passord du trenger for å logge på.

  1. En passordbehandler hindrer at du må tilbakestille passord.

Selv om du husker et passord, tar det tid å skrive det og logge på en konto. Men hva om du ikke husker passordet? Det kan jaggu meg ta tid å få ordnet. Det kan ta flere minutter, og involverer ofte flere trinn, å tilbakestille et passord. Ved å huske hvert eneste passord for deg, og fylle ut riktig passord når du må logge på en passordbeskyttet konto, minimerer en passordbehandler avbrudd i arbeidsflyten din og sparer deg tiden det tar å tilbakestille glemte passord.

  1. En passordbehandler genererer passord for deg.

Det eneste som er mer irriterende enn å måtte huske passord er å måtte lage dem når du registrerer deg for en ny konto. Disse dager vil hver webside ha et ulikt antall tegn med en kombinasjon av bokstaver, tall og symboler. Det å prøve å komme på et nytt passord som passer hver sides krav bruker både tid og senker deg ned. En passordbehandler kan øyeblikkelig lage nye passord for deg. Du kan til og med bestemme hvor mange tegn det bør ha, og kombinasjonen av tegn. Når den har laget et passord for deg, husker den det selvfølgelig også. Det hjelper virkelig på!

  1. En passordbehandler synkroniserer passord der hvor du trenger dem.

Hvis du bruker samme nettleser på samme datamaskin hver gang, kan det hende at du tenker: “Vent litt … kan ikke nettleseren min bare gjøre dette for meg?” Teknisk sett, ja. Men hvis du ønsker å bruke de samme lagrede passordene på en annen nettleser eller enhet, må du huske på å aktivere synkronisering. Deretter må du logge på med samme brukerprofil på den andre nettleseren eller datamaskinen. Og de fleste nettlesere synkroniserer bare til samme nettleser, så hvis du må synkronisere fra Chrome til Safari, for eksempel, er det ingen sjanse for automatisk synkronisering av passord fra den ene til den andre. En passordbehandler tar seg av alt dette ved å synkronisere passord for deg, helt automatisk. De fungerer også med alle nettlesere, alle plattformer, så du må ikke bruke samme nettleser hvis du vil bytte.

  1. En passordbehandler husker kontaktopplysningene dine.

Hver gang du registrerer en ny konto, eller gjør deg klar til å kjøpe noe på nettet, ber en webside deg om å fylle inn kontaktopplysninger. Det kan bli fort kjedelig å skrive inn det samme om og om igjen. Noen ganger husker websider adressen eller kredittkortet ditt, men ikke alltid. Og ofte samler de på gamle, ubrukte adresser. Bruk av en passordbehandler med adresseprofiler og kredittkortprofiler gjør det enklere å skrive inn all den informasjonen med ett klikk. Ingen skriving, ingen rulling gjennom adresser eller kort for å sørge for at du bruker riktig. Bare velg profilen du trenger og gå videre.

  1. En passordbehandler varsler deg om brudd og sikkerhetsproblemer.

I disse dager kan det virke som om en webside eller tjeneste blir hacket hver dag. Det kan være overveldende å holde rede på hvilke kontoer du bruker og hvorvidt du er involvert i et alvorlig brudd. En passordbehandler har innebygde sikkerhetsvarsler som forteller deg når en av kontoene dine er satt på spill. På denne måten kan du gjøre noe med det, men du trenger ikke bekymre deg om hvert eneste brudd som omtales i media.

  1. En passordbehandler endrer passord for deg.

Etter at en webside har hatt et sikkerhetsproblem, blir du ofte bedt om å oppdatere passordet. En passordbehandler gjør dette svært smertefritt ved å lage et nytt passord for deg og lagre det så du ikke trenger huske det nye. På den måten vet du at du bruker et sterkt, annet passord for hver webside, og du vet at et sikkerhetsproblem for én av dine nettkontoer ikke påvirker alle andre nettkontoer du har.

  1. En passordbehandler gir deg innsikt i sikkerheten din.

Når noen begynner å bruke en passordbehandler, blir de ofte overrasket over akkurat hvor mange passord de har. De fleste tror at de kun har 10 eller 20 passord. Men når du begynner å lagre dem alle på ett sikkert sted, er det enkelt å samle opp 50, 60 eller selv 100 passord. Du har sikkerhet passord for nettbanken, sosial media, e-postkontoer, spillesider, filmstrømming, musikkstrømming, investeringskontoer, produktivitetsapper, lagringssider, mobiltelefonkontoer … du skjønner hva vi mener. Det blir mange kontoer, til slutt. Mest av alt kan en passordbehandler gi deg en måte å gå gjennom alle passordene og sørge for at du bruker et sterkt, unikt passord for alle kontoer. Den kan også gi deg en sikkerhetsskåring og ta deg gjennom forbedring av passordene så du er bedre beskyttet mot hackere og tyver, på mindre bekostning av din tid.