Tee-se-itse mukautetuilla suojattujen muistiinpanojen malleilla

Tänään esittelemme uuden tavan mukauttaa LastPass-käyttökokemustasi: mukautetut suojattujen muistiinpanojen mallit! Nyt voit luoda omia mukautettuja malleja, joissa voi olla useita kenttätyyppejä, joita voit organisoida haluamallasi tavalla, käyttäen niin monta tai vähän kenttiä kuin haluat.

Suojatut muistiinpanot ovat olleet pitkään kätevä tapa tallentaa kaikkia päivittäisen elämän pikkutietoja, verkosta ja sen ulkopuolelta. Näitä voivat olla luottokorttien numerot, ajokortin tai vakuutustodistusten numerot, sekä kopiot passistasi tai Wi-Fi-salasanoista. Mikä tahansa tieto, jota haluat kantaa mukanasi lompakossasi, laukussasi tai tarralapulle kirjoitettuna, voidaan varmuuskopioida ja tallettaa LastPass-holvin suojattuihin muistiinpanoihin. Työpaikalla suojattuja muistiinpanoja voidaan käyttää SSH-avainten, tietokantojen valtuustietojen, palvelinten valtuustietojen jne. tallentamiseen.

Nyt voit laajentaa ominaisuuden käyttöä suojatuille muistiinpanoille tarjoamiemme valmiiden mallien ulkopuolelle ja lisätä omia mallejasi, jolloin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Näin luodaan uusi malli

Uuden mallin luominen on nopeaa ja helppoa. Avaa ensin LastPass-holvi ja välilehdeltä Suojatut muistiinpanot (Secure Notes) voit napsauttaa painiketta Lisää suojattu muistiinpano (Add Secure Note). Selaa avattavaa valikkoa Muistiinpanon tyyppi (Note Type) ja valitse Lisää mukautettu malli (Add Custom Template).

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.20 AM

Voit esimerkiksi luoda mallin etäkäyttötiedoille, joita IT-ammattilainen saattaisi käyttää tietokoneiden etäkäyttöön. Antakaamme mallille nimeksi Etäkäyttö (Remote Access) ja aloitetaan kenttien lisääminen.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.25 AM

Valittavissa on useita kenttätyyppejä: Teksti (Text), Teksti kopiopainikkeella (Text with copy button), Kuukausi/päivä/vuosi (Month / day / year), Kuukausi/vuosi (Month / year), Salasana (Password) ja Muistiinpanoja (Notes). Lisätessäsi kenttä voit antaa niille nimen.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.32 AM

Etäkäyttö-esimerkissämme lisäämme kentät Palvelun nimi, Koneen nimi, Koneen tunnus, IP-osoite, Käyttäjätunnus, Salasana ja Muistiinpanoja. Jokaisen kentän vieressä näkyy esikatselu esitellen miltä kenttä tulee näyttämään mallissa.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.43 AM

Kun olemme lisänneet kaikki tässä mallissa tarvitut kentät, voimme tallentaa mallin. Nyt Etäkäyttö näkyy valittavissa olevana muistiinpanotyyppinä ja voimme valita sen luotaessa uutta Suojatut muistiinpanot -merkintää.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.57 AM

Huomautus: Tällä hetkellä malleja voidaan lisätä vain työpöytäselaimista ja LastPass-mobiilisovelluksista. Mac-sovellus ja LastApp eivät tällä hetkellä tue mukautettuja malleja. Kun malli on luotu, suojattuja muistiinpanoja voidaan kuitenkin luoda mallin mukaisina mistä tahansa asiakasohjelmasta. Tällä hetkellä mukautettuja malleja ei myöskään voida muokata tai poistaa luomisen jälkeen.

Ideoita uusiksi malleiksi

Uusilla mukautetuilla suojatuilla muistiinpanoilla voidaan tehdä vaikka mitä. Tässä on vain joitakin ideoita kuinka yritys- ja yksityiskäyttäjät saattavat haluta hyödyntää ominaisuutta:

Liikeyritys Yksityishenkilö
Asiakasohjelma: IP-osoite, yhdyskäytävä, aliverkko, DNS-palvelimet, jaettavissa oleva IP-avaruus, varatut IP-osoitteet. Pelitili: nimi, käyttäjätunnus, salasana, suojakoodi, muistiinpanot.
Verkkokäyttäjä: nimi, käyttäjänimi, salasana, ryhmä, RSA PIN -koodi, vastaajan PIN-koodi, kannettavan tietokoneen lukituskoodi. Tietokone: laitteen nimi, mallinumero, käyttäjätunnus, salasana.
Palomuuri tai reititin: nimi, IP-osoite, käyttäjätunnus, salasana, muistiinpanot. Resepti: lääke, annos, apteekki, apteekin osoite, apteekin puhelinnumero, uusintapäivä, määräävä lääkäri
Yhteyshenkilö hätätilanteiden varalle: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja muistiinpanot. Palautuskoodi: palvelun nimi, koodi, sähköpostiosoite, puhelinnumero.
API Key: API Key, API token, creation date, expiration date Turvakysymys: kysymys 1, vastaus 1, kysymys 2, vastaus 2, jne.

Mahdollisuuksia on rajattomasti! Mitä suojattujen muistiinpanojen malleja aiot lisätä?