LastPass Authenticatorilla kaksivaiheinen tunnistus on helppoa

By March 16, 2016 Uncategorized @fi No Comments

Jännittäviä uutisia! Julkaisemme tänään LastPass Authenticatorin, joka on ilmainen kaksivaiheisen tunnistuksen sovellus LastPass-tilisi ja muiden tuettujen palveluiden käyttöön. LastPass Authenticatorilla vahva kaksivaiheinen tunnistus tapahtuu helposti luomalla 6-numeroisia aikaperusteisia tunnuskoodeja tai lähettämällä sinulle palveluilmoitus LastPassiin kirjautumiseksi yhdellä napautuksella. Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, helppo käyttöönotto ja kätevät palveluilmoitukset tekevät LastPass Authenticatorista erinomaisen vaihtoehdon turvallisuutesi parantamiseen.

Mitä on kaksivaiheinen tunnistaminen?

Kaksivaiheinen tunnistaminen tai kaksiosainen todennus on yleistynyt tapana parantaa suojaamisen tarpeessa olevien tilien turvallisuutta salasanojen käyttöön verrattuna. Kaksi vaihetta tunnistuksessa on aina vahvempi kuin yksi ja LastPass on aina suositellut kaksivaiheista tunnistamista parhaan turvallisuuden saavuttamiseen.

Ensimmäinen vaihe on yleensä käyttäjän syöttämä käyttäjätunnus ja salasana. Toisessa vaiheessa käytetään yleensä käyttäjällä olevaa tekijää (kuten luotua koodia), jotain käyttäjälle ominaista (esim. sormenjälkeä) tai jopa käyttäjän olinpaikkaa. Kummankin vaiheen vaatiminen on varsinainen tilin turvallisuuden lisä. Vaikka tilin salasana joutuisi asiattomien haltuun, tietomurto tilille estyy ilman kirjautumiseen tarvittavia lisätietoja.

LastPass oli eräs ensimmäisistä salasanojen hallintapalveluista, jossa tarjottiin kaksivaiheista tunnistamista osana palvelua. Tällä hetkellä tuemme 15 eri vaihtoehtoa siihen. Olemme nyt lisäämässä taas uuden LastPassin käyttäjille kätevän ja helpon vaihtoehdon!

Miksi juuri LastPass Authenticator?

Tässä on vain muutamia syitä tykätä uudesta sovelluksestamme:

 • Parempi käyttökokemus: LastPass Authenticatorin käyttäjäystävällinen ja turvallinen kaksivaiheinen tunnistus on helppo ottaa käyttöön ja kirjautuminen LastPassiin tapahtuu yhdellä napautuksella.
 • Päätät itse kuinka kirjaudut sisään: Sovellus tukee 6-numeroisia luotuja tunnuskoodeja, tekstiviestikoodeja ja automaattisia palveluilmoituksia, joilla sisäänkirjautuminen voidaan hyväksyä tai kieltää yhdellä napautuksella.
 • Sitä voidaan käyttää LasPassin lisäksi myös muissa palveluissa: LastPass Authenticator voidaan ottaa käyttöön kaikkialla, missä Google Authenticatoria tuetaan.
 • Hyödynnä jo olemassa olevaa välineistöä: Älypuhelimesi on aina mukanasi, joten ei ole huolehtia muiden laitteiden mukana pitämisestä.
 • Lisää turvallisuutta: Suojaudu välistävetohyökkäyksiltä käyttämällä päätodennuksesta (jonka kautta käyttäjänimi ja salasana lähetetään) erillistä kanavaa.
 • Se on ilmainen!

 Tavoitteenamme on tehdä parhaiden henkilötiedon suojaamisen käytännöistä käyttäjille yksinkertaista ja kätevää. LastPass Authenticatorin avulla on entistä helpompaa ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistus LastPass-tilillä ja muissa palveluissa.

Kuinka LastPass Authenticator toimii

LastPass Authenticatorin käytön aloittaminen on nopeaa ja yksinkertaista! LastPass Authenticator on ilmainen mobiilisovellus, joka on heti saatavilla sovelluskaupoista iOS-, Android- ja Windows Phone -puhelimille.

Näin LastPass Authenticator voidaan ottaa käyttöön LastPass-tilillä:

 1. Avaa mobiililaitteesi sovelluskauppa ja lataa sovellus sieltä.
 2. Kirjaudu pöytäkoneeltasi tai kannettavalta tietokoneelta LastPassiin ja avaa holvisi.
 3. Käynnistä holvista ”Tilin asetukset” (Account Settings).
 4. Muokkaa LastPass Authenticatoria kohdasta ”Monivaiheisen asetukset” (Multifactor Options).
 5. Seuraa näytölle tulevia toimintaohjeita, katso viivakoodi ja skannaa se LastPass Authenticator -sovelluksella.
 6. Aseta asetukset ja tallenna tilin muutokset.

Screenshot 2016-03-15 09.57.42

Kun kirjaudut sisään LastPassiin tai muuhun tuetun tarjoajan palveluun seuraavan kerran:

 1. Avaa LastPass Authenticator -sovellus 6-numeroisen, 60-sekuntia voimassa olevan koodin luomiseksi tai automaattisesti lähetettävän palveluilmoituksen vastaanottamiseksi taikka lähetä muutoin koodi itsellesi tekstiviestinä.
 2. Anna koodi sisäänkirjautumisen kehoteruutuun näytöllä tai hyväksy todennuspyyntö.

Graphic-1

Huomioi että palveluilmoitukset ovat käytettävissä vain LastPass-tileille kirjautumiseen.

Sitä voi käyttää myös missä tahansa Google Authenticatorin käyttökohteessa

LastPass Authenticator hyödyntää TOTP-algoritmia, joten se on yhteensopiva kaikkien Google Authenticatoria tukevien sovellusten ja verkkosivustojen kuten Facebook, Dropbox, Evernote, WordPress ja monien muiden kanssa . Siten voit kätevästi hallita useiden palvelujen kaksivaiheista tunnistamista LastPass Authenticatorilla.

Hae sovellus tänään!

Hanki parempaa suojaa LastPass-tilillesi ja ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistus jo tänään. Uskomme, että pidät sen ja LastPass-tilisi helposta yhdistämisestä ja käyttäjäystävällisistä todennusvaihtoehdoista.