Gør det selv med vores tilpassede Sikre Notater skabeloner

I dag introducerer vi en ny måde at tilpasse din LastPass-oplevelse: Tilpassede Sikre Notater skabeloner! Nu kan du oprette dine egne brugerdefinerede skabeloner i Sikre Notater (Secure Notes), med mange typer af felter du kan arrangere lige som du vil, med så mange eller så få felter som du ønsker.

Sikre Notater har længe været en bekvem måde at opbevare alle dine ting og sager fra dagligdagen, både online og offline. Kreditkortnumre, kørekort og forsikringskort, for ikke at nævne en kopi af dit pas eller WiFi adgangskoder. Alle de vigtige oplysninger, du har i din tegnebog, i din taske, eller griflet ned på en klæbrig note, kan sikkerhedskopieres og sikres med Sikre Notater i dit LastPass boks. På arbejdspladsen kan du bruge Sikre Notater til at lagre SSH-nøgler, database-logins, server-logins og meget mere.

Nu kan du overstige de køreklare skabeloner vi tilbyder til Sikre Notater, og tilføje dine egne Sikre Notater skabeloner – mulighederne er uendelige.

Sådan oprettes en ny skabelon

Det er hurtigt og nemt at tilføje en ny skabelon. Først skal du åbne dit LastPass boks, og i fanen Sikre Notater (Secure Notes) kan du klikke på knappen Tilføj Sikkert Notat (Add Secure Note). I “Notat-type” (Note Type) dropdown-menuen, skal du scrolle for at vælge “Tilføj brugerdefineret skabelon” (Add Custom Template).

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.20 AM

Som et eksempel, lad os oprette en skabelon til fjernadgangsoplysninger, som en IT professionel kan anvende til at fjernarbejde med maskiner. Vi navngiver skabelonen “Fjernadgang” (Remote Access) og begynder at tilføje felter.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.25 AM

Der findes flere forskellige felttyper at vælge mellem: Tekst, tekst med kopier-tast, måned/dag/år, måned/år, adgangskode og notater. Du kan navngive felterne, når du tilføjer dem.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.09.32 AM

I vores eksempel med Fjernadgang, vil vi tilføje felter for servicenavn, maskinnavn, maskin-ID, IP-adresse, brugernavn, adgangskode og notater. Ved siden af hvert felt vil du se en forhåndsvisning af, hvordan feltet vil vises i skabelonen.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.43 AM

Når vi har tilføjet alle de felter vi har brug for til netop denne skabelon, vil vi gemme den nye skabelon. Nu vil “Fjernadgang” vises som en tilgængelig “notat-type”, og vi kan vælge den, når du opretter et nyt sikkert notat.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.28.57 AM

Bemærk: I øjeblikket kan skabeloner kun tilføjes til klienter på desktop browsere; LastPass mobile apps, Mac appen og LastApp understøtter ikke tilføjelse af tilpassede skabeloner. Men når en skabelon er oprettet, kan Sikre Notater oprettes med denne skabelon på alle klienter. I øjeblikket kan tilpassede skabeloner dog heller ikke redigeres eller slettes, når de først er oprettet.

Ideer til nye skabeloner

Der er så meget, du kan gøre med de nye brugerdefinerede Sikre Notater-skabeloner. Her er blot et par ideer til, hvordan virksomheder og brugere kan bruge dem:

Forretning Personligt
Klient: IP-adresse, gateway, subnet, DNS-servere, tilgængelig IP-rækkevidde, allerede tagne IP-adresser Spilkonto: Navn, brugernavn, adgangskode, sikkerhedskode, notater
Netværksbruger: Navn, brugernavn, adgangskode, RSA PIN-nummer, Telefonsvarer-PIN, låsekode til bærbar pc Computer: Enhedsnavn, modelnummer, brugernavn, adgangskode
Firewall eller router: Navn, IP-adresse, brugernavn, adgangskode, notater Recepter: Medicin, dosis, apotek, apotekets adresse, apotekets telefonnummer, dato for påfyldning, ordinerende læge
Kontakt i nødstilfælde: Navn, adresse, telefonnummer, e-mail-adresse og notater Gendannelseskode: Servicenavn, kode, e-mail-adresse, telefonnummer
API Key: API Key, API token, creation date, expiration date Sikkerhedsspørgsmål: Spørgsmål 1, svar 1, spørgsmål 2, svar 2 osv.

Mulighederne er uendelige! Hvilke Sikre Notater vil du tilføje?