Du Bliver Hacket Med Disse Passwords. Sådan Fixer Du Det.

Har du set listen over de mest almindelige passwords 2014? De er slemmere end nogensinde, med enkle ord og tal-mønstre som de allerværste. Den forfærdelige “123456” tager #1 pladsen som det mest anvendte password i 2014:

1) 123456 2) password 3) 12345 4) 12345678 5) qwerty
6) 1234567890 7) 1234 8) baseball 9) dragon 10) football
11) 1234567 12) monkey 13) letmein 14) abc123 15) 111111
16) mustang 17) access 18) shadow 19) master 20) michael
21) superman 22) 696969 23) 123123 24) batman 25) trustno1

Hvorfor er disse passwords så slemme? Fordi de er ordbog-baserede ord, de kan let hackes, og alle andre bruger dem også. Uanset om det skyldes ambivalens, dovenskab, eller uvidenhed, er disse adgangskoder bare direkte farlige.

Hvis du har en anderledes adgangskode til hver eneste hjemmeside, der ser således ud: “4ESN5MC5!%Lsg9w”, så vi rose dig om for din kodeord management, og du kan stoppe læsningen nu. Men hvis nogen af dine adgangskoder ser således ud “123456” eller “samantha21”, eller hvis du bruger samme adgangskode til mere end ét websted, kan dette være det vigtigste sikkerhed råd, du får i år.

Adgangskoder behøver ikke at være sådan en daglig irritation. De behøver ikke at være så tidskrævende, heller. Og det er et løfte! Uanset om du er en selvstændig “digitale indfødt” eller bare bruge teknologi når det er nødvendigt, er disse er skridt, som alle kan tage for at gøre passwords nemmere, forbedre din online sikkerhed samtidig, og genvinde kontrol over dit online liv – lige nu.

1. Gør password management en prioritet.

Første, er du nødt til at træffe beslutningen om, at du ønsker at være klogere omkring dine adgangskoder. Med udsigten til at forbedre deres adgangskoder, trækker mange på skuldrene og tænker “Et hack vil ikke ske for mig” eller “Hvem bekymrer sig, skidt med om de får et password”.

Hvis 2014 lært har os noget, er det, at stigningen i databrud og cyberkriminalitet betyder, at vi er nødt til at gribe ind, hvor vi kan for at beskytte vores online identitet. Dedikér dig til at bruge tid på at gøre dine passwords stærkere, og kom i gang med et system til at håndtere dem.

2. Fastsæt en proces til administration af adgangskoder.

Hvis adgangskoder er spredt ud over huskesedler, regneark, emails, Google Docs, og din browsers password manager, er det svært at have en klar forståelse af, hvor mange steder du har en konto, og hvilke adgangskoder, du bruger for hver af disse websteder.

En password manager tilbyder ét, sikkert sted at gemme og administrere alle dine passwords, brugernavne, og andre informationer til din online liv (som eksempelvis svar på de der irriterende sikkerhedsspørgsmål).

Når du vælger en password-manager, downloader softwaren, og opretter din konto, kan du sætte et system på plads. Fremadrettet, vil du gemme alle dine logins i din password manager. I takt med at du tilmelder dig nye konti, har du nu en proces til at generere en stærk adgangskode, og derefter gemme den nye konto til din password manager.

3. Revidér styrken af ​​dine adgangskoder.

Når du har oprettet en proces til at centralisere dine adgangskoder, vil du være i stand til at forstå, hvor mange konti, du har – og hvordan din password situation i virkeligheden ser ud. I LastPass, du kan køre Security Challenge (Fra LastPass værktøjsmenuen) for at få en omfattende revision af din boks.

Resultaterne vil ikke kun vise dig, hvor mange logins du har i alt i din boks (sandsynligvis flere end du tror), men de vil også afsløre, hvor mange svage passwords og dublerede passwords stadig lurer i din boks. Nu kan du begynde at fjerne alle ordbog-baserede, svage passwords og erstatte dem med nye, genererede, unikke adgangskoder, en for enhver online-konto.

4. Arbejd imod et mål.

At komme godt i gang med en adgangskode manager som LastPass, vil helt sikkert gøre passwords nemmere at håndtere, og vil strømline dit online liv. Du skal nærmest ikke tænke overhovedet, for at logge ind på dine konti. At have et mål, er dog, vil hjælpe dig med at få mest ud af en password manager.

Måske er dit mål ikke at have så meget som to adgangskoder, som er ens. Eller at opdatere alle dine adgangskoder til mindst 14 tegn, ligesom sikkerhedseksperter anbefaler. Eller måske ønsker du at uddanne dig selv mere indenfor to-faktor-autentificering, og prøve det selv.

Når du præcisere, hvordan du gerne vil forbedre din online sikkerhed, vil du være i stand til at få mest muligt ud af de tilgængelige værktøjer og arbejde hen imod at nå dette mål.

Det sværeste er bare at komme i gang.

Derfra, kan du arbejde i dit eget tempo, og bygge videre på det grundlæggende, og over tid drage fordel af alt, hvad en password manager kan tilbyde for at gøre passwords nemmere at huske, og for at sikre, at dine adgangskoder ikke er på den årlige liste over de mest almindelige passwords.